11 Nisan 2025 14:14

Alevi katliamları hakkında suç duyurusu

Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Suriye’de yapılan Alevi katliamına tepki göstererek destekleyicileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Alevi katliamları hakkında suç duyurusu

Fotoğraf: MA

Muğla — Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) örgütünün lideri Muhammed Colani'nin bugün Türkiye’ye düzenleyeceği ziyaret öncesi açıklama yaptı Dernek, Colani ve alevi katliamını destekleyen Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bodrum Adliyesi önünde bir araya gelen Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği üyeleri, HTŞ’nin Alevilere dönük gerçekleştirdiği katliamları hatırlatarak, “Eli kanlı katili ülkemizde istemiyoruz” dedi. Açıklamaya Bodrum Emek ve Demokrasi Güçleri’nden, Muğla Barosu avukatlarından da destek katıldı. 

Dilekçeyi vermeden önce adliye önünde konuşan Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Ardağ, “Colani ve çetesi HTŞ’nin, Alevi toplumuna yönelik katliamlarda oynadığı rol, insanlık suçudur. Bu kişilerin adaletten kaçmasına göz yumulması, eşit yurttaşlık mücadelemizi zedeleyen, devletin tarafsızlık ilkesini sorgulatan bir tutumdur” dedi. 

“Yargı önüne çıkarılmalı”

Hukuki sürecin derhal işletilerek, düşmanlaştırıcı cümlelerin sahiplerinin yargı önüne çıkarılmasını talep eden Gamze Ardağ, “Alevi katliamlarının faillerinin ve bu failleri destekleyenlerin korunması, toplumsal barışa ve hukukun üstünlüğüne vurulan bir darbedir. Devlet yetkililerini, alevi toplumunun hak taleplerini görmezden gelmekten vazgeçmeye, katliamların faillerini korumak yerine cezasızlık politikalarını terk etmeye çağırıyoruz. Dersim’den Maraş’a, Sivas’tan Ortaca'ya ve günümüze dek Alevilere dönük çok sayıda katliam gerçekleştirildi. Yaşanan acılar ancak adaletle hafifler. Colani gibi isimlerin dokunulmazlığı, yeni acıların kapısını aralar. Herkesi eşit bir Türkiye için omuz omuza mücadeleye davet ediyoruz” diye belirtti. (MA)

Evrensel'i Takip Et